De Abdij van Averbode herbergde eeuwenlang
een bakkerij, een kaasmakerij en een brouwerij.
Vandaag kan je in Het Moment opnieuw
proeven van deze oude ambachten.
Ambachten

Onze huisbrouwerij bestaat uit 3 ketels van 2000 liter. Een brouwcylcus duurt 3 weken.
Tijdens dit proces houdt onze huisbrouwer alles nauwlettend in het oog.

Huisbrouwerij

Je vindt onze huisbrouwerij in het Abdijcafé. Mooier kan haast niet:

Het bier wordt gebrouwen terwijl je het degusteert. In onze huisbrouwerij brouwen we op regelmatige basis andere en nieuwe bieren. Van een blonde frisse doordrinker, de Averbode 4,85, over een donker degustatiebier, de Averbode 7 tot een stevige blonde Averbode 8,5.

Het bier dat hier gebrouwen wordt, is niet te verwarren met het Averbode-bier dat je in de winkel koopt. Dit ‘gewone’ Averbode-bier heeft een alcoholpercentage van 7,5% en kan in het Abdijcafé op twee verschillende manieren gedronken worden:  op fles met kroonkurk (33 cl.) en op fles met kurk (75 cl.). Je zal bij het degusteren een verschil in smaak proeven. Proef, beleef en geniet van het Averbode-moment…

Kaasrijperij

In de kaasrijperij ontstaat de Momentum-kaas:

Een exclusief product dat binnen de muren van de Abdij van Averbode wordt gerijpt. Deze kaas kan je enkel in Het Moment degusteren en kopen.

Het rijpingsproces van de Momentum-kaas duurt 4 weken voor de broodkaas en 3 weken voor de kleine ronde kaas. De kazen worden drie keer per week gewassen en gedraaid.

Het specifieke aan het brood zijn de lange rijstijden, die zorgen voor een uitgesproken smaak en vershoudbaarheid.

Bakkerij

In onze bakkerij wordt elke dag brood gebakken volgens het Averbode-recept:

Dit brood kreeg de naam Momentum: de smaak van een brood hangt vaak immers af van de omstandigheden waarin het gebakken wordt. Het kan enkel in Het Moment worden geproefd en gekocht.

Openingsuren

Abdijwinkel

maandagGesloten
dinsdag - zondag10:00 — 18:00


Abdijcafé

maandagGesloten
dinsdag - zondag11:00 — 18:00


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief