Ambachten

De Abdij van Averbode herbergde eeuwenlang een bakkerij, een kaasmakerij en een brouwerij. Vandaag kan je in Het Moment opnieuw proeven van deze oude ambachten.

Huisbrouwerij Je vindt onze huisbrouwerij in het Abdijcafé. Mooier kan haast niet:

Het bier wordt gebrouwen terwijl je het degusteert. Het bier dat hier gebrouwen wordt heet Momentum: het is niet te verwarren met het Averbode-bier dat je in de winkel koopt.

Als exclusief abdijbier bevat Momentum een alcoholpercentage van 5,7%. Het ‘gewone’ Averbode-bier heeft een alcoholpercentage van 7,5% en kan in het Abdijcafé op drie verschillende manieren gedronken worden: van het vat, op fles met kroonkurk (33 cl.) en op fles met kurk (75 cl.). Je zal bij het degusteren telkens een verschil in smaak proeven. Proef, beleef en geniet van het Averbode-moment …

ambachestan Onze huisbrouwerij bestaat uit 3 ketels van 2000 liter. Een brouwcylcus duurt 3 weken.
Tijdens dit proces houdt onze huisbrouwer alles nauwlettend in het oog.
Kaasrijperij In de kaasrijperij ontstaat de Momentum-kaas:

Een exclusief product dat binnen de muren van de Abdij van Averbode wordt gerijpt. Deze kaas kan je enkel in Het Moment degusteren en kopen.

ambachestan Het rijpingsproces van de Momentum-kaas duurt 4 weken voor de broodkaas en 3 weken voor de kleine ronde kaas. De kazen worden drie keer per week gewassen en gedraaid.
Bakkerij In onze bakkerij wordt elke dag brood gebakken volgens het Averbode-recept:

Dit brood kreeg de naam Momentum: de smaak van een brood hangt vaak immers af van de omstandigheden waarin het gebakken wordt. Het kan enkel in Het Moment worden geproefd en gekocht.

ambachestan Het specifieke aan het brood zijn de lange rijstijden, die zorgen voor een uitgesproken smaak en vershoudbaarheid.

Openingsuren

Abdijwinkel

In juli en aug elke dag open

10u - 20u

Abdijcafé

In juli en aug elke dag open

10u - 20u (keuken 11u - 19u30)

Probeer onze producten

De Momentum-producten zijn uniek!

Je kan ze vinden in onze winkel of proeven in het Abdijcafé.

Reserveer nu

Informatie

Meer informatie over onze ambachten? Neem contact met ons op.