Onze huisbrouwerij bestaat uit 3 ketels van 2000 liter. Een brouwcylcus duurt 3 weken.
Tijdens dit proces houdt onze huisbrouwer alles nauwlettend in het oog.

Huisbrouwerij

Je vindt onze huisbrouwerij in het Abdijcafé. Mooier kan haast niet:

Het bier wordt gebrouwen terwijl je het degusteert. In onze huisbrouwerij brouwen we op regelmatige basis andere en nieuwe bieren. Van een blonde frisse doordrinker, de Averbode 4,85, over een donker degustatiebier, de Averbode 7 tot een stevige blonde Averbode 8,5.

Het bier dat hier gebrouwen wordt, is niet te verwarren met het Averbode-bier en het Averbode Extra bier dat je in de winkel koopt. Dit ‘gewone’ Averbode-bier heeft een alcoholpercentage van 7,5% en kan in het Abdijcafé op twee verschillende manieren gedronken worden:  op fles met kroonkurk (33 cl.) en op fles met kurk (75 cl.). Het Averbode Extra, met een alcoholpercentage van 4,8%, is op fles met kroonkurk (33 cl.) verkrijgbaar. Je zal bij het degusteren een verschil in smaak proeven met de bieren uit onze huisbrouwerij. Proef, beleef en geniet van het Averbode-moment…

Kaasrusterij

In de kaasrusterij ontstond vroeger de Momentum-kaas:

Een exclusief product dat vroeger binnen de muren van de Abdij van Averbode werd gerijpt. De kaas kan je in Het Moment degusteren en is ook te koop bij Delhaize.

Het rijpingsproces van de Momentum-kaas duurt 4 weken voor de broodkaas en 3 weken voor de kleine ronde kaas. De kazen worden drie keer per week gewassen en gedraaid.

Het specifieke aan het brood zijn de lange rijstijden, die zorgen voor een uitgesproken smaak en vershoudbaarheid.

Bakkerij

In onze bakkerij wordt elke dag brood gebakken volgens het Averbode-recept:

Dit brood kreeg de naam Averbode-volkoren: de smaak van een brood hangt vaak immers af van de omstandigheden waarin het gebakken wordt. Het kan enkel in Het Moment worden geproefd en gekocht.

Ook in het Abdijcafé wordt er uitsluitend met dit huisbrood gewerkt.

Openingsuren

Abdijwinkel

maandagGesloten
dinsdag - zondag10:00 — 18:00


Abdijcafé

maandagGesloten
dinsdag - zondag11:00 — 18:00


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief