Panzanella met aardbeien en mosterddressing

Voor 4 personen

Broodstukjes

INGREDIENTEN

  • ½ Averbode brood
  • olijfolie
  • grof zeezout

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd het brood in dikke sneden.
  • Snijd of breek in grote stukken.
  • Plaats in een ovenschaal.
  • Overgiet met olijfolie.
  • Strooi er grof zeezout over.
  • Plaats 10 à 15 min. in de oven.
  • Roer halverwege eens om.
  • Laat het brood afkoelen.

Salade

INGREDIENTEN

  • 4 little gems sla
  • ½ bakje aardbeien
  • 1 rijpe avocado
  • handvol kerstomaatjes
  • 1 potje Averbode abdijkaas

BEREIDING

  • Snijd de sla en tomaten in kleine stukjes.
  • Pel de avocado en snijd hem in stukken.
  • Halveer de kerstomaatjes (indien nodig).

Dressing

INGREDIENTEN

  • 6 el azijn
  • 1 kl grof zeezout
  • 2 kl Averbode mosterd
  • 12 el zachte olijfolie

BEREIDING

  • Meng azijn, zout, mosterd.
  • Roer er de olie door.

Meng fruit, groenten en brood.

Overgiet met de dressing.

Laat een 15-tal minuten trekken.

Serveer en laat het smaken!

Share