Panzanella met aardbeien en mosterddressing
Voor 4 personen
Broodstukjes
INGREDIENTEN
- ½ Averbode brood
- olijfolie
- grof zeezout
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd het brood in dikke sneden.
- Snijd of breek in grote stukken.
- Plaats in een ovenschaal.
- Overgiet met olijfolie.
- Strooi er grof zeezout over.
- Plaats 10 à 15 min. in de oven.
- Roer halverwege eens om.
- Laat het brood afkoelen.
Salade
INGREDIENTEN
- 4 little gems sla
- ½ bakje aardbeien
- 1 rijpe avocado
- handvol kerstomaatjes
- 1 potje Averbode abdijkaas
BEREIDING
- Snijd de sla en tomaten in kleine stukjes.
- Pel de avocado en snijd hem in stukken.
- Halveer de kerstomaatjes (indien nodig).
Dressing
INGREDIENTEN
- 6 el azijn
- 1 kl grof zeezout
- 2 kl Averbode mosterd
- 12 el zachte olijfolie
BEREIDING
- Meng azijn, zout, mosterd.
- Roer er de olie door.
Meng fruit, groenten en brood.
Overgiet met de dressing.
Laat een 15-tal minuten trekken.
Serveer en laat het smaken!