Cake met peperkoek en appeltjes
Averbode cake, da’s een ultrazachte traktatie voor jong en oud. Voeg daar de Averbode peperkoek en appeltjes aan toe, en je hebt een zoete verwennerij die smelt op je tong!
INGREDIENTEN
Crumble
- 150g bloem
- 100g kristalsuiker
- 100g boter
Cake
- 200g boter
- 400g Averbode mix voor cake
- 4 eieren
- 2 appels
- 1/2 (een halve) Averbode peperkoek
- Ronde springvorm van 24cm
BEREIDING
Maak de crumble
- Meng de bloem en kristalsuiker in een grote kom.
- Verdeel de boter in blokjes en voeg deze toe.
- Wrijf met je vingers tot het mengsel crumble wordt (dit lijkt op grove broodkruimels).
Maak de cake
- Klop de boter zacht met een mixer op een lage stand.
- Voeg de mix voor cake en de eieren toe.
- Mix gedurende 5 minuten tot een glad beslag met de mixer op hoge stand of een keukenrobot.
- Snijd de appels met schil in kleine maantjes en verdeel de maantjes in tweeën.
- Neem de helft van de peperkoek, snijd in dunne plakjes en verdeel elk plakje vervolgens in acht stukjes.
- Voeg de stukjes peperkoek en de helft van de stukjes appel toe aan het beslag en meng goed.
- Giet het beslag in een ingevette ronde springvorm van 24cm.
- Verdeel de andere helft van de appeltjes over het beslag.
- Strooi de crumble erover.
- Bak de cake 1u20m in een voorverwarmde oven op 160°C.
Serveer en laat het smaken!