Venkelsalade met kersen, Averbode-peperkoek en Averbode-kaas

4 personen

INGREDIËNTEN

Salade: 

  • 1 grote venkel (houd het groen apart)
  • 200 g kersen
  • 1 plakje peperkoek
  • 50 g Averbodekaas
  • 2 el amandelschilfers
  • enkele takjes tijm
  • 1 kl esdoornsiroop
  • 1 kl olijfolie

Dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 kl mosterd
  • 2 el rode ui, fijngesnipperd
  • peper en zeezout

BEREIDING

  • Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zien.
  • Toast de peperkoek in een broodrooster en snijd in blokjes.
  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Ontpit en halveer de kersen.
  • Meng 1 kl olijfolie en 1 kl esdoornsiroop onder de kersen.
  • Voeg verse tijm toe en kruid met peper en zout.
  • Plaats de kersen op een bakplaat en bak 15 min. Roer halverwege eens om.
  • Halveer de venkel en verwijder de harde kern.
  • Schaaf de venkel zo fijn mogelijk met een mandoline.
  • Mix alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
  • Voeg de venkel toe, roer goed om en laat even marineren.
  • Verdeel de venkel over borden of een serveerschaal.
  • Verdeel hierover de kersen, peperkoek en kaas.
  • Werk af met venkelgroen, tijm en geroosterde amandeschilfers.

Share