Venkelsalade met kersen, Averbode-peperkoek en Averbode-kaas
4 personen
INGREDIËNTEN
Salade:
- 1 grote venkel (houd het groen apart)
- 200 g kersen
- 1 plakje peperkoek
- 50 g Averbodekaas
- 2 el amandelschilfers
- enkele takjes tijm
- 1 kl esdoornsiroop
- 1 kl olijfolie
Dressing:
- 2 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 kl mosterd
- 2 el rode ui, fijngesnipperd
- peper en zeezout
BEREIDING
- Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zien.
- Toast de peperkoek in een broodrooster en snijd in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Ontpit en halveer de kersen.
- Meng 1 kl olijfolie en 1 kl esdoornsiroop onder de kersen.
- Voeg verse tijm toe en kruid met peper en zout.
- Plaats de kersen op een bakplaat en bak 15 min. Roer halverwege eens om.
- Halveer de venkel en verwijder de harde kern.
- Schaaf de venkel zo fijn mogelijk met een mandoline.
- Mix alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
- Voeg de venkel toe, roer goed om en laat even marineren.
- Verdeel de venkel over borden of een serveerschaal.
- Verdeel hierover de kersen, peperkoek en kaas.
- Werk af met venkelgroen, tijm en geroosterde amandeschilfers.