Beleving

Reserveer jouw boeiende reis op een unieke historische site.

Het Moment

Een rondleiding met gids in Het Moment? Het kan! Wij voorzien rondleidingen voor groepen tot 25 personen.

Reserveren

Een rondleiding met gids in Het Moment is een boeiende reis op een unieke en historisch waardevolle plek. Naast een toelichting over de geschiedenis van de abdij en de abdijgemeenschap vandaag de dag, gaan we via de boerderij en het washuis langs de uitgeverij naar Het Moment. Hier bezoeken we de kaasrijperij, de bakkerij en de huisbrouwerij. Afsluiten doen we met een degustatie van de Averbode-producten en een bezoek aan de Abdijwinkel. Een uitgebreidere maaltijd is ook mogelijk, gaande van een boterhammenlunch tot een 3-gangenmaaltijd.

 

tour-icon

De Abdij

Voor een rondleiding in de Abdijkerk kan je terecht bij de abdijgemeenschap.

Reserveren

Sinds haar oprichting in 1134 vormt de Abdij van Averbode – gelegen op de grens van de Kempen en het Hageland – een kruispunt van werelden. Al eeuwenlang verbindt zij het spirituele leven met een engagement voor de hele samenleving. Ook vandaag is de abdij voor velen een plaats van stilte en reflectie.
Trouw aan waarden als authenticiteit en harmonie, kent de abdijgemeenschap een lange traditie van duurzame productie van voedsel en drank. Zo herbergde de Abdij van Averbode gedurende eeuwen een bakkerij, kaasmakerij en brouwerij. En tot op vandaag levert zij met haar melkveehoeve een bijdrage aan verantwoorde landbouw.
De abdijgemeenschap heeft besloten haar eeuwenoude economische activiteiten op een nieuwe en eigentijdse wijze in te vullen met kwaliteitsvolle producten: brood, peperkoek, kaas en bier. De opbrengsten hiervan zal de abdij besteden aan caritatieve projecten, educatieve publicaties met een sociale meerwaarde en erfgoedprojecten te Averbode.

Wil je eens binnenspringen in de abdij? Prima, je bent welkom! Overdag kun je het binnenplein van de abdij en de abdijkerk steeds vrij bezoeken. Elke zondagnamiddag tussen Pasen en Allerheiligen kunnen individuele bezoekers om 15.00u deelnemen aan een abdijbezoek.

Groepen kunnen ook op andere momenten van de week een abdijbezoek aanvragen. Groepsbezoeken worden toegestaan al naargelang de mogelijkheden van de gemeenschap op dat moment.  Wil je meer weten over groepsbezoeken, groepsbezinning en onze opendeurdagen? Bezoek de site Onthaal Abdij Averbode.

Openingsuren

Abdijwinkel

Dinsdag tot vrijdag van 10u tot 18u

Zaterdag, zon- en feestdagen van 10u tot 20u

Juli en augustus ook op maandag open

Abdijcafé

Winter (van 1ste week oktober tot en met paasvakantie)

Dinsdag tot vrijdag van 10u tot 18u

Zaterdag, zon- en feestdagen van 10u tot 20u

Zomer (van start paasvakantie tot en met laatste week september)

Dinsdag tot zondag en feestdagen van 10u tot 20u

Juli en augustus ook op maandag open

Reserveren

Hoe kan je boeken?

Wij ontvangen je graag voor een rondleiding in Het Moment

Reserveer nu

Informatie

Een rondleiding met gids in Het Moment? Het kan voor groepen tot 25 personen!